Personlig udvikling

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser  
Mindfulness - MBSR - Fortsætterhold 04‑11‑2019 17:00 Man Joan Birk
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Mindfulness - MBSR - Fortsætterhold

Vil du gerne bevare, vedligeholde eller genoptage din mindfulnesstræning - med den støtte, det giver, at træne sammen med andre?

Har du allerede deltaget i et 8-ugers kursus i Mindfulness-baseret Stressreduktion, MBSR - enten hos Joan Birk eller ved andre uddannede MBSR-lærere?

Så er du velkommen på dette mindfulness-fortsætterhold.

Tiden bruges primært til fælles træning af forskellige øvelser i mindfulness. Herunder kropsscannings-meditation, siddende meditation, gående meditation og mindful yoga-stræk. Derudover vil der hver gang være lidt tid til at dele erfaringer og stille spørgsmål.

Der tages udgangspunkt i, at du har erfaring fra mindfulness, som det kendes fra MBSR-programmet og, at du i forvejen helst også selv praktiserer mindfulness jævnligt ud over de gange, vi mødes på kurset. Du medbringer selv en måtte og hvad du har brug for.

 

Om Joan Birk: Jeg har praktiseret meditation og mindfulness siden 1995 og begyndte at undervise i 2010. Med en baggrund som uddannet KaosPilot (‘97-’99) har jeg fungeret som både leder, selvstændig, freelancer og medarbejder i det private, såvel som i offentligt regi inden for primært projektledelse, forandringsprocesser, undervisning og pædagogiske fag. Jeg har altid levet i tæt kontakt med naturen og har sunget fra jeg blev født. Med en to-årig uddannelse som Vokal Lydterapeut er sang og stemmearbejde også blevet en naturlig del af mit virke. Jeg er mor til to teenagere og har boet på Samsø siden 2002.

Jeg opfatter mine egne erfaringer fra livets stress, angst, depression og smerter som væsentlige læremestre i nærvær og bevidsthed. Og har samlet mine kompetencer ved senest at uddanne mig til underviser i MBSR fra Århus Universitet, 2016-’18. (www.mindfulness.au.dk) En international uddannelse i mindfulness og den eneste på masterniveau i Danmark. Jeg modtager løbende supervision og er medlem af “Mindfulnessforeningen i Danmark”.

Med mit virke ønsker jeg at bidrage til at forebygge stress samt bidrage til mere bevidst og bæredygtigt lederskab i familier, relationer og organisationer.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1990
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 04-11-2019 17:00
Mødegange: 7
Lektioner: 14
Undervisere: Joan Birk
Priser:
Almen DKK 560,00
Sidstehjælp - den sidste del af livet 18‑11‑2019 10:00 Man Sambiosen
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

Sidstehjælpskursus – viden om den sidste tid

Herunder debat og viden om den sidste tid, når man bor på Samsø

Mange mennesker oplever, at de ikke har erfaringer at holde sig til, når det handler om at været tæt på alvorligt syge eller dødende. Det skaber usikkerhed og berøringsangst og medfører hos nogle, at man trækker sig væk fra den alvorligt syge eller døende, fordi man ikke kan håndtere situationen

Formålet med kurset ”Sidstehjælp” er at give almindelige mennesker en større viden om døden og på den måde gøre den enkelte bedre i stand til at være til stede i den svære situation, der er, at været tæt på døden i sit eget liv.

Kurserne i sidstehjælp lægger vægt på at formidle brugbare kundskaber om døden og palliativ pleje. Der undervises i fysiske forhold: Hvad sker der med kroppen, og er der kropslige tegn på, at døden er nær? Og der undervises i psykologiske processer: Hvad sker der hos den døende? Er der særlige tanker, den døende gør sig, og hvilke tanker gør de pårørende sig? Er der særlige hensyn, man skal tage til den døende?

Kurserne kommer også ind på sociale og juridiske forhold, og man tager både religiøse, spirituelle og filosofiske temaer op. I det hele taget forsøger kursuslederne at komme hele vejen rundt om de problemstillinger, man møder, når man står over for døden

Et kursus er delt i 4 moduler, hvis temaer er:

Modul 1: Døden, en del af livet

Modul 2: Rammer og ønsker for livets afslutning

Modul 3: Hvad er palliativ pleje?

Modul 4: At tage afsked med livet

Underviser er fra Svanevig Hospice på Lolland og har undervist i kurset Sidstehjælp siden 2016:

Martine Vorning Nielsen. Sygeplejerske/ cand. cur. Faglig erfaring i det palliative felt i 15 år + personlig erfaring med nærtstående døende siden 17 år

Ingeborg Eding Niemeijer, fysio- + lymfødemterapeut, arbejdet på Svanevig Hospice i 5½ år

Til slut vil der være mulighed for debat omkring muligheder og udfordringer på Samsø ved palliativ forløb. Hvordan er forholdene for terminale patienter på Samsø? Er forholdene gode nok – eller kan noget gøres bedre? Underviser fra Svanevig Hospice vil dele deres erfaringer fra øerne omkring Lolland og Samsø Aftenskole arbejder på, at få en lokal repræsentant fra Samsø til at deltage og orientere om forholdene på Samsø.

Kursusprisen på 100 kr omfatter undervisning, frokost og eftermiddagskaffe

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1982
Status: Igangsat
Første møde: 18-11-2019 10:00
Mødegange: 1
Lektioner: 6
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 100,00
Kender du typen? Introduktion til Enneagrammet 25‑01‑2020 10:00 Lør Onsbjerg Gl. Skole Anders Baun Sørensen
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

 

Kender du typen - introduktion til Enneagrammet

Har du hørt om Enneagrammet, og er nysgerrig på at finde ud af, hvad det er, så kom og vær med til to lørdage, hvor du får muligheden for at opdage dig selv på en ny og spændende måde. Kurset er en introduktion for dig, som måske kender lidt til Enneagrammet, har hørt det omtalt, og naturligvis til dem, som slet ikke ved, hvad det er.

Enneagrammet består af 9 personlighedstyper, hvor vi finder vores egne og andres motiver for handling og adfærd. Ordet Enneagram kommer af græsk, hvor ennea betyder ni, og gram betyder model. Enneagrammet er altså en model bestående af 9 punkter, tegnet i en cirkel, et punkt for hver personlighedstype.Man mener at modellen er et uddrag af flere af verdens store filosofiske retninger; tibetansk mystik, kristendommen, den jødiske kabbalistiske træning og især fra middelalderens islamiske filosoffer, Sufierne.

Den første lørdag taler vi kort om Enneagrammets historie og aktualitet i verden, som den er i dag. Dernæst lægges vægten på systemets logik, opbygning og anvendelse, og vi går i dybden med at beskrive typerne. 

Vi håber, vi får vakt din nysgerrighed, så du får en lille smule hjemmearbejde, sådan at vi den anden lørdag ser nærmere på deltagernes egen vurdering af sig selv, og uddyber, hvad en sådan viden kan bruges til i forbindelse med personlig udvikling og forståelse af sig selv og andre.

Hele vejen igennem taler vi om os selv - og ikke ”de andre”. Således er det også vigtigt, at du som deltager er parat til at tale om dig selv i et vist omfang, og at alle respekterer det fortrolige rum.

Enneagrammet er et empirisk system – dvs., at det ikke er baseret på fakta, vi kan måle i et laboratorium (endnu?), men udelukkende folks egne såkaldte meninger. Det er superspændende, og er efter undervisers mening det bedste svar på det berømte bud fra Oraklet i Delfi: ”KEND DIG SELV”.

Underviser siger om sig selv:

Jeg hedder Anders Baun Sørensen, bor i Ørby, og har studeret Enneagrammet i 19 år. Jeg har deltaget i mange kurser og konferencer verden over og været medlem af den danske Enneagramforenings bestyrelse. Undervejs har jeg studeret meget og ikke mindst selv skrevet en hel del debatindlæg og artikler om emnet. 

”At rejse er at leve”, og dette introkursus kan måske blive starten på endnu en fantastisk rejse i DIT LIV?

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 1992
Status: Tilmeldingsklar
Første møde: 25-01-2020 10:00
Mødegange: 2
Lektioner: 14
Undervisere: Anders Baun Sørensen
Priser:
Almen DKK 575,00